Over

JSC Projects is opgericht in 2008 door Joey Chömpff. Joey was al vanaf zijn jeugd in de weer met computers. De eerste computer welke bij welke bij hem thuis stond was de MSX 1 en niet veel later kwam de MSX 2. Hierop werden de eerste regels code (Basic) geschreven. De liefde voor de computer was geboren en vele soorten computers volgde, Intel 8088, Intel 8086, vele x86’s volgden. Uiteindelijk ging hij meer en meer programmeren tijdens de opleiding Technische Informatica. Na het afronden van deze opleiding is hij bij zijn stage-bedrijf in dienst getreden en is hier gebleven tot na de dotcom-bubbel.

Na deze periode is hij bij een grote toendertijd beursgenoteerde detacheerder in dienst getreden en heeft zich vooral bezig gehouden met Delphi en electronic banking software. Tegelijkertijd dat hij de handtekening zette bij dit bedrijf werd de handtekening gezet voor een overname van dit bedrijf. Een jaar later is hij in dienst getreden bij het nieuwe bedrijf van de vertrekkend directeur. Hier heeft hij zichzelf omgeschoold van Delphi naar .NET. Na ruim 2 jaar hier gewerkt te hebben werd de afstand tot kantoor toch iets te gortig. 

Hierop besloot hij in de markt te gaan kijken of er toch niet iets dichterbij te vinden was. In de jaren daarop werd hij continue gedetacheerd bij grote en kleine opdrachten. Na verloop van tijd dacht hij “ik lig goed in de markt en ik wil zelf in control zijn over mijn toekomst”. Hij vond dat hij zichzelf beter kon professionaliseren als hij meer cursussen zou gaan doen, echter dat werd bij zijn werkgevers toendertijd niet graag gehonoreerd, want omzetverlies! 

Hierop besloot hij half 2008 de grote sprong te nemen en zichzelf als ZZP-er te verhuren aan opdrachtgevers. Dit bleek een groot succes, want in de afgelopen 12,5 jr heeft hij in totaal maar 6 weekjes (2012) zonder opdracht gezeten. Dit is dan ook nog volledig op eigen conto, want hij nam het risico om te stoppen bij een opdrachtgever waar hij het niet naar zijn zin had.

Joey heeft vele grote opdrachten uitgevoerd in diverse rollen in diverse branches en bedrijven.

Joey houd zich nu voornamelijk bezig met software ontwikkeling in de cloud en is daarom ook dagelijks met Microsoft Azure aan het werk. Verder is hij ook groot voorstander van gedistribueerde systemen en dit wordt dan ook veelal gerealiseerd met behulp van messaging. Vanaf de start van zijn bedrijf is hij hier dan ook mee bezig. Eerst met BizTalk, MSMQ en eigen ontwikkelde queue-ings mechanismen. Later realiseerde hij zich dat hij beter gebruik kon gaan maken van een framework in plaats van alsmaar het wiel opnieuw uit te vinden en zodoende kwam hij mij het product NServiceBus in aanraking.

In 2015 is hij naar San Fransisco vertrokken om de cursus Advanced Distributed Systems Design te volgen van Udi Dahan. Deze cursus heeft zijn manier software ontwikkeling/architectuur alleen maar verbeterd.

In 2019 heeft Joey de award NServiceBus Champ ontvangen vanwege zijn know-how van het product NServiceBus en is nu wereldwijd één van de 23 Champs.